Afgerond

Kiek ons in Noord!

Vanuit het Buurtbudget van Amsterdam Noord is dit buurtinitiatief ontstaan. Zeven ouderen in de leeftijd van 65 t/m 93 jaar hebben acht maanden lang samen aan dit fotoproject gewerkt. 

De Foto Klikkers Noord kwamen elke donderdagochtend samen in Buurthuis de Driehoek. Zij kegen les over hun camera en langzaamaan hebben zij Tuindorp Nieuwendam, Tuindorp Buiksloot en de Nieuwendammerdijk ontdekt. Met opdrachten werden zij de buurt ingestuurd. In mei volgde de eindexpositie van dit gezamenlijke documentair fotoproject. Kijk hier voor de prachtige resultaten.

Kiek een Koekvreter!

‘Trots ben ik op Cees, Gre, Mattie en Henk. Zij zijn op zoek gegaan naar ‘de Koekvreter’. In deze fotoworkshop hebben zij technieken meegekregen om deze Koekvreter zo goed mogelijk vast te leggen.

Zij zijn afzonderlijk van elkaar hun eigen project gestart en dat heeft 4 bijzondere uitwerkingen opgeleverd.’  Caro. Kijk verder voor de prachtige resultaten.

Caro’s Corona Foto Challenge

Vijftig deelnemers in de leeftijd van 11 tot 93 pakte Caro’s Corona Foto Challenge aan om de lockdowns in mei en december 2020 door te komen. Dat leverde pakkende beelden op van wat mensen zoal doen en voelen in deze buitengewone periode.

Bekijk het prachtige resultaat van alle fotografen.

Mogelijk gemaakt door het Oranjefonds, Stichting de Modestraat en Stadsdeel West.

Ingrid’s Fotoketting

Corona legde alles plat. Deelnemers van de workshops die niet doorgingen, wilden we toch iets bieden. Dat is de Fotoketting geworden.

Hoe ging het in z’n werk? Ieder ontving een startfoto. De eerste impressie vatte je samen in één woord. De laatste letter van dat woord was de inspiratie voor een nieuw woord en daar maakte je de foto van. Iedere foto werd zo een nieuwe kraal aan de ketting.

Expositie Winkelcentrum Boven ’t IJ

Bekijk de indrukwekkende beelden van het Winkelcentrum Boven ’t IJ in Amsterdam Noord. Leden van Fotoclub Noord en Fotoclub de Pijp kregen de opdracht om hun kijk op het winkelcentrum vast te leggen.

Mogelijk gemaakt door Het Oranje Fonds.

Foto: Yvonne Haan

Mooi oud fotografie

Wilt u een mooi portret van uw ouder(s) of wilt u een mooi portret van uzelf om aan uw familie en vrienden te geven? Dat kan nog steeds. Bekijk de portretten voor een indruk.

De afgelopen jaren hebben Caro en Ingrid voor Stichting Karel portretten gemaakt van ouderen op buurtfestivals.

Mogelijk gemaakt door Stichting Karel.

Kijk in de Pijp

Benieuwd hoe zestien ouderen uit de Pijp hun leefomgeving op een eigen manier hebben vastgelegd? Bekijk de film en/of bewonder hun foto’s in het boekje.

Caro en Ingrid begeleidden de ouderen. Frenk der Nederlanden interviewde hen en Peter Elenbaas maakte de film.

Mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid, Fonds Cultuurparticipatie, Steunfond Amsterdam en het Skanfond.

BioBeton*Bloeit

Acht enthousiaste cursisten kregen in snel tempo op vier zondagochtenden fotografieles en gingen op pad in de Pijp met het thema ‘Wat bloeit er tussen het beton? Tijdens het BioBeton*Bloeit weekend werden de beelden geëxposeerd.

Mogelijk gemaakt door Stichting Stadstoneel.