nieuws


KIEK ONS IN NOORD EXPOSITIE 27 EN 28 MEI WAS EEN GROOT SUCCES

Op 27 werd de expositie van de FOTOKLIKKERS NOORD met succes geopend. Zaterdag kwamen veel geportretteerden en buurtbewoners naar de expositie. In oktober hangt een gedeelte van de foto’s in het Kunstraam van de Modestraat. Foto’s: Rob Godfried.


Het is zover de Foto Klikkers Noord exposeren hun foto’s in Buurthuis de Driehoek.

Zeven maanden lang struinden Harry, Margaret, Trudy, Martha, Carla, Dieneke en Karin door de Tuindorpen Nieuwendam en Buiksloot en op de Nieuwendammerdijk om foto’s te maken van straten, huizen en haar bewoners. Kom kijken naar de prachtige portretten die zij gemaakt hebben. De expositie is op 28 mei in Buurthuis de Driehoek van 11:00-16:00 uur. Adres: Waddenweg 116, Amsterdam Noord. Dit prachtige portret is gemaakt door Margaret Brindle.


OPENING CARO’S CORONA FOTOCHALLENGE IN HUIZE LYDIA


8 april – 1 juni in Huize Lydia in Amsterdam Zuid

Vijftig deelnemers in de leeftijd van 11 tot 93 pakte Caro’s Corona Foto Challenge aan om de lockdowns in mei en december 2020 door te komen. Dat leverde pakkende beelden op van wat mensen zoal doen en voelen in deze buitengewone periode. De foto’s zijn geëxposeerd in de Modestraat. Vanaf 8 april hangen vooral de foto’s van de deelnemers in Zuid in Huize Lydia. Kom naar de opening of een keer op een rustig moment!


19 november 2021

EXPOSITIE ‘KOEKVRETERS’ IN KROMMENIE

19 november 2021, Buurtcentrum ‘de Pelikaan’ en Bibliotheek

‘Trots ben ik op de Cees, Gre, Mattie en Henk. Zij zijn op zoek gegaan naar ‘de Koekvreter’. In deze fotoworkshop hebben zij technieken meegekregen om deze Koekvreter zo goed mogelijk vast te leggen.

Zij zijn afzonderlijk van elkaar hun eigen project gestart en dat heeft 4 bijzondere uitwerkingen opgeleverd.’  Caro Bonink. Kijk en lees hier verder over dit mooie Kunstproject.

De foto’s hangen nog tot eind november in de bibliotheek van Krommenie.


CARO’S CORONA FOTO CHALLENGE IN HET KUNSTRAAM

Elke maand is er een nieuwe expositie in het KUNSTRAAM van de MODESTRAAT.

KUNSTRAAM is een idee van de Modestraat, bedacht om meer kunst met de buurt te delen. In de maand oktober hangt Caro’ Corona Foto Challenge.

Vijftig deelnemers in de leeftijd van 11 tot 93 jaar uit Noord, West en Zuid maakten wekelijks corona-proof foto’s over hun leven tijdens de lock downs. De fotografen ontvingen elke week per mail een opdracht en korte les met tips & tricks. Caro reageerde persoonlijk op het werk en maakte aan het eind van de foto challenge compilaties van de foto’s. Dat leverde pakkende beelden op van wat mensen zoal doen en vooral voelen in deze buitengewone periode.


OEUVRE EXPOSITIE INGRID DE GROOT