Foto Klikkers Noord

Elke donderdagochtend komen de Foto Klikkers Noord samen in Buurthuis de Driehoek. Zij krijgen les over hun camera en langzaamaan zijn zij Tuindorp Nieuwendam, Tuindorp Buiksloot en de Nieuwendammerdijk aan het ontdekken. Met opdrachten worden zij de buurt ingestuurd.

Wie zijn de deelnemers (van links naar rechts): Karin Koonings, Harry van Vegten, Margareth Brindle, Dieneke Helversteijn, Trudy Moolhuijsen, Martha Vrij en Carla Kerp (niet op de foto)

Buurtinitiatief Amsterdam Noord

Vanuit het Buurtbudget van Amsterdam Noord is dit project ontstaan: Iedere deelnemer maakt haar/zijn eigen beeldverhaal over deze buurten. Uiteindelijk komt er in het in mei een expositie van dit gezamenlijke documentair fotoproject. Je kunt de Foto Klikkers volgen op de Fotowieven Facebookpagina.

Logo: Charlie van Vegten

 Karin 

‘Ik ben geïnteresseerd in de geschiedenis van Noord en ik geniet van al het groen in Noord. Het is heel leuk om nieuwe dingen te leren, om nieuwe mensen te leren kennen en om samen naar een eindproduct toe te werken’.

Harry  

‘Toen ik de aankondiging van deze workshop zag, dacht ik dat het alleen ging om foto’s maken van de buurten. Maar gaandeweg blijkt dat het ook gaat om je meer in de buurten te verdiepen over de bevolking, de bebouwing en het leven daar. Als ik ergens rondloop en foto’s maak, denk ik daar meestal niet zo over na. Door nu verder te kijken en via diverse websites meer informatie te vinden over de buurten, vind ik dat zeker interessant’. 

 Margaret

Ik zou het leuk vinden om mooie foto’s te kunnen maken door meer van mijn camera te begrijpen en deze dus beter te gebruiken. 

Ook fijn om mijn huidige woonomgeving beter te leren kennen. Al wat mooie verrassingen tegengekomen’. 

 Trudy 

Voor een totale leek die niets over fotograferen wist aan het begin van de cursus merk ik nu al dat ik meer let op ‘fotografisch’ kijken.  De opdrachten zijn leuk om te doen. Het ‘huiswerk’ maakt het wat serieuzer waardoor je meer leert. Op mijn leeftijd is het fijn iets geheel nieuws te leren en ook goed om hierdoor meer sociale contacten te hebben’.

Martha  

‘Fijn om aan dit project mee te doen omdat ik op mijn fotowandelingen op prachtige plekken van Nieuwendam kom. Nooit eerder geweest, het lijkt nieuw voor mij, maar in werkelijkheid zijn die straten en huizen al jaren oud. Dus roepen nostalgie op, prachtig om even een fotoklik te maken, wat ik dan ook doe. En zo wil ik graag verder gaan!’

 Carla  

‘Ik doe mee aan dit de fotoproject omdat ik hiermee mijn camera beter leer kennen en omdat ik het interessant vind om twee tuindorpen in Noord, die redelijk dichtbij mijn woning liggen nader te onderzoeken’.